Portfolio Manager

Kom jij werken voor de snelst groeiende asset manager van Nederland?


DMFCO is een razendsnel groeiend innovatief bedrijf, waarbij jouw inbreng een belangrijke rol kan spelen. Onze portfolio managers zijn verantwoordelijk voor het beheren van een totaal van 26 miljard aan hypotheken. Dit doen zij in nauw contact met onze investeerders, bestaande uit Nederlandse en internationale institutionele beleggers.  

Wie zijn wij?

DMFCO is de partij achter MUNT Hypotheken. Wij zijn opgericht in 2014 en gespecialiseerd in asset management van Nederlandse hypotheken. Inmiddels zijn we met 26 miljard aan toezeggingen de grootste onafhankelijke asset manager voor institutionele beleggers in Nederlandse woninghypotheken en toonaangevend in de markt. Dit doen we met een team van ruim 60 collega’s met veel ervaring in de bancaire en hypothecaire sector.  

Doordat we een jong en ambitieus bedrijf zijn, krijgt iedereen de kans om mee te denken over alle aspecten van het bedrijf. De bedrijfscultuur is informeel en sluit aan bij MUNT als innovatieve en moderne hypotheekaanbieder. Bij DMFCO streven we ernaar om een leuke plek te zijn om te werken, waarbij de ontwikkeling van werknemers centraal staat.   

De werkzaamheden

Het team van Portfolio Management (8 mensen) is de spin in het web van de DMFCO organisatie. Beleggers bij ons terecht voor al hun hypotheekvragen. Dit betekent dat we continu bezig zijn om nieuwe modellen te bouwen, bestaande modellen door te ontwikkelen, beleggers te adviseren op basis van onze analyses en onze hypotheekkennis te verdiepen.  

Als Portfolio Manager sta je in nauw contact met onze beleggers. Aan de hand van het risico, rendement en de behoeftes van de belegger adviseer je over mogelijkheden om de beleggingsportefeuille verder te optimaliseren. Dit doe je op basis van kwantitatieve modellen, die je samen met je teamgenoten bouwt en doorontwikkelt. Je voert daarnaast ook regelmatig analyses uit over de Nederlandse hypothekenmarkt. Deze inzichten worden gedeeld met onze beleggers via (online) publicaties.  

Concreet bestaat je werkweek uit de volgende werkzaamheden:  

  • Bouwen, evalueren en doorontwikkelen van kwantitatieve modellen 

  • Adviseren van de DMFCO beleggers aan de hand van portefeuilleanalyse 

  • Analyses uitvoeren van de Nederlandse hypotheekmarkt 

  • Uitvoeren van rentehedges, hypotheekallocatie en waarderingsproces 

Wie jij bent

Allereerst iemand die veel affiniteit heeft met hypotheken. Vind je hypotheken een interessante beleggingscategorie en heb je een aantal jaren relevante werkervaring, dan zouden we graag met je spreken. Relevant betekent dat je werkt of gewerkt hebt als portfolio manager of een andere rol hebt vervuld waarbij je beleggingservaring met hypotheken hebt opgedaan. Kennis van duurzaamheid (ESG) en ervaring met codering (in bijvoorbeeld SQL, Python of Tableau) zijn een pré.  

Vanwege de eigentijdse mentaliteit en platte organisatie van onze onderneming zoeken we een zelfstarter. Je krijgt daarbij veel verantwoordelijkheid en we verwachten dat je die ook neemt om zo mooie resultaten voor het bedrijf neer te zetten. 

Wat wij jou bieden

Naast een marktconform salaris bieden wij je: 

  • Een dagelijkse verzorgde gezamenlijke lunch, maandelijkse borrel, kerstdiner en jaarlijkse activiteiten zoals een mystery trip. 

  • De kans om je snel te ontwikkelen met een aanvullend programma (met o.a. coaching en trainingen binnen een omlijnd opleidingsprogramma, bedrijfsbezoeken en netwerkborrels). 

  • Ons kantoor is op 5 minuten lopen vanaf Den Haag Centraal en je krijgt van ons een OV Business Card voor het reizen in de 1e klas. 

Enthousiast?

Wij leren je graag kennen! Stuur je CV naar Evelien van Hilten via vanhilten@dmfco.nl

Wil je eerst meer weten? Bel Evelien op +31 (0)70-2092846, kom een keer langs op ons kantoor in Den Haag of stuur een e-mail naar careers@dmfco.nl voor een vrijblijvende kennismaking. 


Deel deze vacature