Portfolio Manager

Portfolio Manager

Kom jij werken voor de snelst groeiende asset manager van Nederland?


Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die onze data beheert, doorontwikkelt en door middel van modellen nieuwe inzichten verschaft voor de gehele organisatie en onze beleggers. Kent de inzet van data voor jou geen geheimen? Ben jij gedreven, proactief en analytisch sterk? Haal jij altijd het beste uit jezelf en je collega's? Dan zoeken we jou!

Wie zijn wij?

DMFCO is de partij achter MUNT Hypotheken. Wij zijn opgericht in 2014 en gespecialiseerd in vermogensbeheer van Nederlandse hypotheken. Inmiddels zijn we met 30 miljard aan toezeggingen de grootste onafhankelijke vermogensbeheerder voor institutionele beleggers in Nederlandse woninghypotheken en toonaangevend in de markt. Dit doen we met een team van ruim 60 leuke (vinden we zelf ;-)) en gemotiveerde collega’s.

Als jonge onderneming hebben we grote ambities. In de platte DMFCO-organisatie krijgt iedereen de kans om hier invulling aan te geven. Onze bedrijfscultuur is informeel en sluit aan bij MUNT als innovatieve en moderne hypotheekaanbieder. Bij DMFCO streven we ernaar om een leuke plek te zijn om te werken, waarbij de ontwikkeling van werknemers centraal staat.

De werkzaamheden

Het team van Portfolio Management bestaat nu uit een teamleider, 1 senior, 2 mediors en 2 juniors. We zijn de spin in het web van de DMFCO-organisatie. Beleggers kunnen bij ons terecht voor al hun hypotheekvragen. Onze ambitie is om dé kennispartner te zijn voor beleggers in hypotheken. Dit betekent dat we continue bezig zijn om nieuwe modellen te bouwen, bestaande modellen door te ontwikkelen en onze hypotheekkennis te verdiepen. Het team is ook verantwoordelijk voor het verwerken van de hypotheekdata voor DMFCO en MUNT. Hierdoor zijn we een belangrijke afdeling voor alle (interne) rapportages en datavragen. Onze modellen ondersteunen ons hierin. Om dit verder te optimaliseren is een deel van het team vaardig in coderen.

Als Portfolio Manager sta je in nauw contact met onze beleggers. Aan de hand van het risico, rendement en de behoeftes van de belegger adviseer je over mogelijkheden om de beleggingsportefeuille verder te optimaliseren. Dit doe je op basis van kwantitatieve modellen, die je samen met je teamgenoten bouwt en doorontwikkelt. Je voert daarnaast ook regelmatig analyses uit over de Nederlandse hypothekenmarkt. Deze inzichten worden gedeeld met onze beleggers via (online) publicaties.  

Concreet bestaat je werkweek uit de volgende werkzaamheden:  

  • Bouwen, evalueren en doorontwikkelen van kwantitatieve modellen 

  • Adviseren van de DMFCO beleggers aan de hand van portefeuilleanalyse 

  • Analyses uitvoeren van de Nederlandse hypotheekmarkt 

  • Uitvoeren van rentehedges, hypotheekallocatie en waarderingsproces 

Wie jij bent

Allereerst iemand die veel affiniteit heeft met hypotheken. Vind je hypotheken een interessante beleggingscategorie en heb je een aantal jaren relevante werkervaring, dan zouden we graag met je spreken. Relevant betekent dat je werkt of gewerkt hebt als portfolio manager of een andere rol hebt vervuld waarbij je beleggingservaring met hypotheken hebt opgedaan. Kennis van duurzaamheid (ESG) en ervaring met codering (in bijvoorbeeld SQL, Python of Tableau) zijn een pré.  

Vanwege de eigentijdse mentaliteit en platte organisatie van onze onderneming zoeken we een zelfstarter. Je krijgt daarbij veel verantwoordelijkheid en we verwachten dat je die ook neemt om zo mooie resultaten voor het bedrijf neer te zetten. 

Wat wij jou bieden

Wij bieden een marktconform salaris, aangevuld met een pensioenregeling en een eindejaarsuitkering. Salaris is natuurlijk belangrijk, maar wij vinden dat we onze medewerkers meer moeten bieden, zoals:

  • Een dagelijkse verzorgde gezamenlijke lunch, maandelijkse borrel, kerstdiner en jaarlijkse activiteiten zoals een mystery trip. 

  • De kans om je snel te ontwikkelen met een aanvullend programma (met o.a. coaching en trainingen binnen een omlijnd opleidingsprogramma, bedrijfsbezoeken en netwerkborrels). 

  • Ons kantoor is op 5 minuten lopen vanaf Den Haag Centraal. Je krijgt van ons een OV Business Card voor het reizen in de 1e klas en een fiets via ons fietsplan.

Enthousiast?

Wij leren je graag kennen! Stuur je CV naar Evelien van Hilten via vanhilten@dmfco.nl.

Wil je eerst meer weten? Bel Evelien op +31 (0)70 2092 846, kom een keer langs op ons kantoor in Den Haag of stuur een e-mail naar careers@dmfco.nl voor een vrijblijvende kennismaking.


Deel deze vacature