Data Scientist

Data Scientist

Kom jij werken voor de snelst groeiende asset manager van Nederland?


Is data voor jou de drijvende kracht achter het succes van een bedrijf? En wil jij daaraan bijdragen door die data voor de gehele organisatie toegankelijk te maken? Ben jij gedreven, proactief en analytisch sterk? Haal jij altijd het beste uit jezelf en zie je vaak dingen die beter kunnen? Dan zoeken we jou!

Wie zijn wij?

DMFCO is de partij achter MUNT Hypotheken. Wij zijn opgericht in 2014 en gespecialiseerd in asset management van Nederlandse hypotheken. Inmiddels zijn we met 26 miljard aan toezeggingen de grootste onafhankelijke asset manager voor institutionele beleggers in Nederlandse woninghypotheken en toonaangevend in de markt. Dit doen we met een team van ruim 60 collega’s met veel ervaring in de bancaire en hypothecaire sector.  

Doordat we een jong en ambitieus bedrijf zijn, krijgt iedereen de kans om mee te denken over alle aspecten van het bedrijf. De bedrijfscultuur is informeel en sluit aan bij MUNT als innovatieve en moderne hypotheekaanbieder. Bij DMFCO streven we ernaar om een leuke plek te zijn om te werken, waarbij de ontwikkeling van werknemers centraal staat.   

De werkzaamheden

Het team van Portfolio Management (8 mensen) is de spin in het web van de DMFCO organisatie. Beleggers bij ons terecht voor al hun hypotheekvragen. Dit betekent dat we continue bezig zijn om nieuwe modellen te bouwen, bestaande modellen door te ontwikkelen, beleggers te adviseren op basis van onze analyses en onze hypotheekkennis te verdiepen.  

Het team is ook verantwoordelijk voor het verwerken van de hypotheekdata voor DMFCO en MUNT. Hierdoor zijn we een belangrijke afdeling voor alle (interne) rapportages en datavragen. Onze modellen ondersteunen ons hierin. Om dit verder te optimaliseren is een deel van het team vaardig in coderen. Door de hoge graad van samenwerking binnen het team, is er ruimte om de nieuwe Data Scientist ook coderingsvaardigheden aan te leren.  

 

Globaal bestaat je werkweek uit de volgende werkzaamheden: 

 • Bouwen en doorontwikkelen van modellen en kwantitatieve ondersteuning 

 • Adviseren van onze beleggers over hun portfolio aan de hand van analyses 

 • Managen van de portfolio en datastroom voor zowel interne als externe stakeholders  

 • Verbeteren van onze Business Intelligence door te ontwikkelen in SQL, Python  

 • Analyseren en visualiseren van data in (ons MI dashboardsysteem) Tableau 

 

Wie jij bent

 • Je hebt een relevante afgeronde WO- Master (Econometrie, Wiskunde, Technische Bedrijfskunde of iets soortgelijks) 

 • Affiniteit met het bouwen en ontwikkelen van kwantitatieve modellen 

 • Ervaring met SQL, Python, Tableau of een vergelijkbare BI tool 

 • Kennis van het maken van analyses (o.a. predictive analytics) en rapportages 

 • Open om (meer) te leren over institutioneel beleggen in Nederlandse hypotheken 

 • Zelfstarter die verantwoordelijkheid neemt 

Wat wij jou bieden

Naast een marktconform salaris bieden wij je: 

 • Een dagelijkse verzorgde gezamenlijke lunch, maandelijkse borrel, kerstdiner en jaarlijkse activiteiten zoals een mystery trip. 

 • De kans om je snel te ontwikkelen met een aanvullend programma (met o.a. coaching en trainingen binnen een omlijnd opleidingsprogramma, bedrijfsbezoeken en netwerkborrels). 

 • Ons kantoor is op 5 minuten lopen vanaf Den Haag Centraal en je krijgt van ons een OV Business Card voor het reizen in de 1e klas. 

Enthousiast?

Wij leren je graag kennen! Stuur je CV naar Evelien van Hilten via vanhilten@dmfco.nl.

Wil je eerst meer weten? Bel Evelien op +31 (0)70-2092846, kom een keer langs op ons kantoor in Den Haag of stuur een e-mail naar careers@dmfco.nl voor een vrijblijvende kennismaking.


Deel deze vacature