Over ons

Wij zijn DMFCO, de grootste onafhankelijke vermogensbeheerder van Nederlandse woninghypotheken. Nederlandse pensioenfondsen en steeds meer andere institutionele beleggers uit binnen- en buitenland investeren via ons in Nederlandse hypotheken. Dit via ons eigen hypotheeklabel MUNT Hypotheken. Op dit moment bedraagt onze hypotheekportefeuille meer dan € 25 miljard. Institutionele beleggers hebben bij ons verschillende mogelijkheden om te investeren in Nederlandse hypotheken:

  • via een eigen hypothekenportefeuille, samengesteld door de belegger zelf of door DMFCO
  • door deelname in een gezamenlijke hypothekenportefeuille

Welke vorm het beste past, is afhankelijk van het beoogde risicoprofiel en het te investeren bedrag. Wij adviseren nieuwe en bestaande investeerders hier uitgebreid over.

We zijn groot geworden door het vertrouwen van Nederlandse pensioenfondsen. En daar zijn we trots op. Onze ambitie is een hypothekenportefeuille van € 80 miljard in 2030. Deze groei willen we bereiken met Nederlandse en buitenlandse investeerders, die willen beleggen in hypotheken in Nederland.

Voor het aanbieden en bemiddelen van hypotheken hebben wij een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Om vermogen te beheren hebben we een AIFMD-beheerdersvergunning.