Over ons

Wij zijn DMFCO, dé vermogensbeheerder en hypotheekverstrekker van Nederlandse woninghypotheken. Groot en onafhankelijk. Met het vermogen van institutionele beleggers verstrekken wij hypotheken met ons eigen hypotheeklabel MUNT Hypotheken. Daarmee doen wij het net even anders.

Wie zijn onze klanten?

Onze klanten zijn institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Steeds meer institutionele beleggers willen bij ons beleggen in hypotheken. 
Hoe werkt het beleggen in hypotheken bij ons?
Investeerders kiezen zelf de hypotheken waarin ze bij ons willen beleggen. Wij denken graag mee over de best passende samenstelling van hun hypotheekportefeuille. Dit kan een mix zijn van leningen met een variabele rente tot en met een rentevast periode van maximaal 30 jaar en van NHG tot >90% Loan to Value (LtV). De gewenste invulling is afhankelijk van het beoogde risicoprofiel en rente duratie. Investeerders kunnen kiezen uit:

  • Een eigen maatwerk hypotheekportefeuille; of
  • Deelname in een gezamenlijke hypotheekportefeuille.

Hypotheekportefeuille van bijna € 25 miljard

Onze hypotheekportefeuille is hard gegroeid naar inmiddels bijna € 25 miljard. Dit dankzij het vertrouwen van onze klanten. En daar zijn wij trots op. Wij willen verder groeien in Nederland en ook internationaal. Onze ambities zijn groot. 

DMFCO en MUNT, één bedrijf

Wij begonnen in 2014 en zijn inmiddels een gevestigde naam in de markt. DMFCO hoort tot de 400 grootste vermogensbeheerders ter wereld en MUNT Hypotheken op haar beurt tot de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland. Er werken bij ons zo’n 60 medewerkers. Het bijzondere van DMFCO is dat het als asset manager verantwoordelijk is voor het eigen label MUNT Hypotheken. Dit maakt dat wij uitsluitend hypotheken verstrekken op voorwaarden en tarieven die aansluiten op de behoefte van onze investeerders. 

Uiteraard hebben wij de nodige papieren

Voor het aanbieden en bemiddelen van hypotheken hebben wij een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarnaast beschikken wij als asset manager ook over een AIFM-vergunning.