Portfolio Manager

DMFCO is een razendsnel groeiend innovatief bedrijf, waarbij jouw inbreng een belangrijke rol kan spelen. Onze portfolio managers zijn verantwoordelijk voor het beheren van een totaal van 25 miljard aan hypotheken. Dit doen zij in nauw contact met onze investeerders, Nederlands grootste pensioenfondsen en verzekeraars.

Wat bieden wij?

DMFCO is de partij achter MUNT hypotheken. Wij zijn opgericht in 2014 en gespecialiseerd in asset management van hypotheken. Dit doen we met een gezellig team van ruim 60 collega’s. Doordat we een jong en ambitieus bedrijf zijn, krijgt iedereen de kans om mee te denken over alle aspecten van het bedrijf. De bedrijfscultuur is informeel en flexibel. DMFCO streeft er op een continue basis naar om een leuke plek te zijn om te werken, waarbij de ontwikkeling van werknemers centraal staat.

Daarom bieden wij naast een marktconform salaris het volgende aan:

  • Een dagelijkse verzorgde gezamenlijke lunch, maandelijkse borrel, kerstdiner en jaarlijkse activiteiten zoals een mystery trip.
  • De kans om je snel te ontwikkelen en voor Young professionals een aanvullend programma (met o.a. coaching en trainingen, bedrijfsbezoeken en netwerkborrels).
  • Ons kantoor is op 5 minuten lopen vanaf Den Haag Centraal en je krijgt van ons een OV Business Card voor het reizen in de 1 e klas.

Wat ga je doen?

Als portfolio manager sta je in nauw contact met de beleggers. Dit contact is zeer laagdrempelig, zodat we de investeerders een goede dienstverlening en voor onze portfolio managers een afwisselende werkomgeving bieden. Om de beleggers goed tot dienst te kunnen zijn monitor je continue hun portefeuilles. Je kijkt daarbij naar risico, rendement en behoeftes van de klant en adviseert over mogelijkheden om deze verder te optimaliseren. Je voert ook regelmatig analyses uit over de Nederlandse hypothekenmarkt, jouw inzichten worden gedeeld met investeerders via whitepapers en kwartaal updates.

Dit betekent concreet:

  • Monitoren van hypotheek portefeuilles van DMFCO en het adviseren van beleggers
  • Het up to date houden en verder ontwikkelen van het ESG raamwerk
  • Analyses uitvoeren van Nederlandse hypotheekmarkt
  • Uitvoeren van o.a. rentehedge, hypotheekallocatie en waarderingsproces
  • Oppakken van diverse projecten en het tot een succes brengen daarvan

Wat zoeken we in jou?

Allereerst iemand die een grote passie heeft voor hypotheken. Vind je hypotheken het mooiste wat er is en heb je 4-5 jaar relevante ervaring, dan zouden we graag met je spreken. Relevant betekent dat je werkt of gewerkt hebt als portfolio manager of een andere rol hebt vervuld waarbij je beleggingservaring met hypotheken hebt opgedaan. Het liefst heb je ook kennis van ESG en ervaring met codering bijvoorbeeld in SQL, Python of Tableau (of een vergelijkbare BI tool). Vanwege de startup mentaliteit van onze onderneming zoeken we een zelfstarter. Je krijgt daarbij veel verantwoordelijkheid en we verwachten dat je die ook neemt om zo mooie resultaten voor het bedrijf neer te zetten.

In welk team ga je werken?

Het portfolio management team (8 mensen) in een spin in het web van de DMFCO organisatie. Aan de ene kant kunnen beleggers bij ons terecht voor al hun hypotheek vragen. Dit betekent dat we continue bezig zijn om nieuwe analyses te doen, onze hypotheek kennis te verdiepen en data modellen te ontwikkelen. Het team is ook verantwoordelijk voor het verwerken van de hypotheekdata voor DMFCO en MUNT. Hierdoor zijn we ook een belangrijke afdeling voor alle (interne) rapportages en data vragen. We hebben dit zo veel mogelijk geautomatiseerd, maar om deze processen steeds verder te optimaliseren zijn mensen in het team ook vaardig in coderen. Er wordt in ons team veel samengewerkt, waardoor we makkelijk elkaars werk over kunnen nemen. Daarnaast heeft iedereen de mogelijkheid om aan nieuwe (eigen) initiatieven te werken.

Enthousiast?

Wij leren je graag kennen! Stuur je CV naar Evelien via vanhilten@dmfco.nl.

Wil je eerst meer weten? Kom dan een keer langs op ons kantoor in Den Haag of

bel Evelien op +31 (0)70 2092 846.


Deel deze vacature